God Rush: Alaska (2012) - seriálová zlatá horečka

Filmové zápisky | 27.11.12 | 0 komentářů

S rostoucí cenou zlata roste zřejmě i poptávka po seriálech o zlatě. Jinak si nezle vysvětlit, že kanál Discovery o něm aktuálně vysílá několik dokumentárních reality show. Jednou z nich je Gold Rush: Alaska. Parta amerických buranů vyráží s těžkou technikou rubat zlato do nejsevernějšího státu USA. Jak to asi dopadne?

Gold Rush: Alaska (2012) - plakát
zdroj: mp3title.com

Hoffmanovic rodina z Oregonu s dalšími kumpány dají dohromady své úspory a naloží bagry, obytné buňky a svoje rodiny na na tahače a vyrazí severně na Aljašku na místo zvané Porcupine Creek (v druhé řadě dokonce přímo na Klondike). Zde těží zlato poměrně primitivním způsobem - zjednodušeně řečeno zeminu vytěženou bagrem proplachují vodou a zlato, které má vysokou hustotu, se uazuje na dně síta, přes které se voda žene. Na nějaké louhování s kyanidy v aljašské přírodě zapomeňte.
 
Hoffmanům to moc nejde - jednou se podělá bagr, jindy zase není dost vody a nebo někdo z týmu špatně nastaví filtrační zařízení. A když to všechno náhodou funguje, tak zase dojdou peníze. Takže se věčně hádají (a někdy dokonce i perou), protože na konfliktech je každá dokumentární reality show od Discovery postavena. No a na to, jestli si hoši vydělají alespoň na chleba a splátky hypoték, se už podívejte sami.
  
 
Seriál Gold Rush: Alaska svoje diváky nejspíš našel. Odvysílány byly už dvě řady a v současné době(listopod 2012) běží třetí.
 
Verdikt: Gold Rush není žádný zázrak ani v rámci "doku-soap" žánru, ale na druhou stranu nabízí celkem neotřelé téma. Takže dívat se na to dá. Nakonec jsem sám viděl dvě řady a na třetí se chystám.

Štítky: , ,

0 komentářů