Klauni zabijáci [Killer Klowns from Outer Space] (1988)

Filmové zápisky | 20.11.12 | 0 komentářů

V béčkových hororech zabíjí obyvatelstvo amerických městeček kde co - zombíci, růžový sliz, ptáci, mutanti, pavouci, mlha, hadi, auta, piraně, žraloci, upíři, infekce, mimozemšťani, obři červi, duchové, ale ti nejděsivější zabijáci chyběli. Nejen Stephen King si všimnul, že jsou to právě Klauni zabijáci.
 
Klauni zabijáci (1988) - plakát
zdroj: nonmodernblog.com
Je letní páteční večer v městečku Crescent Cove začíná noční život. Teenageři nakupují na falešné řidičáky pivo a potom si odvážejí svoje holky na oblíbená místa za městem, kde se asi věnují amatérské astronomii. A místnímu šerifovi Mooneymu, který chce mít ve svém městě pořádek, se to moc nelíbí. Takové klasické béčkové intro. Teď by se mohl objevit kdokoliv - od Freddyho Kruegera až po Chucka Norrise.

Jeden z těch mladých párů - Mike (Grant Cramer) a Debbie (Suzanne Snyder) - najednou zahlédne na obloze hořící meteorit a rozhodne se ho v lese, kam dopadl,  najít. No hlavně Debbie se rozhodla, Mike chce asi něco jiného. V lese místo vesmírného tělesa najdou cirkusové šapitó. Pořád jsme v béčkovém hororu, takže se mladý pár vydá na průzkum. Uvnitř najdou klauny, kteří se živí doslova vysáváním lidí v kokonech z cukrové vaty. Tuto radostnou novinu běží oznámit obyvatelům Crescent Cove a klauni uhánějí hned za nimi.
 

Verdit: Klauni zabijáci jsou jedním z těch filmů, které jsou tak špatné, až jsou vlastně docela dobré (stejně jako Plán 9 z vesmíru). Některé scény, kde klauni likvidují místní obyvatelstvo, jsou dokonce velmi vtipné (viz trailer výše). Fanoušek béček se u této hororové komedie dobře pobaví, ostatní mohou na Klauny zabijáky klidně zapomenout.

A ještě přidávám úžasnou ústřední píseň z filmu od The Dickies:

Killer Klowns by The Dickies on Grooveshark

Štítky: , ,

0 komentářů