VÁNOČNÍ FILMY: Sám doma 2: Ztracen v New Yorku [Home Alone 2...] (1992)

Filmové zápisky | 5.12.12 | 0 komentářů

Malý Kevin je zase domá sám. Vlastně ne, tentokrát bude sám venku. Chris Columbus natočil po velkém úspěchu své vánoční komedie Sám doma druhý díl s podtitulem Ztracen v New Yorku doslova přes kopírák. Takže nechybí malý spratek, kterého si ale stejně zamilujete, vánoční atmosféra, dva zlodějíčci a dům plný pastí.

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (1992) - Kevin a zloději
zdroj: desimartini.com

Uplynul rok o posledních Vánoc, kdy Kevin (Macaulay Culkin) zůstal omylem doma úplně sám, a McCallisterovi se chystají opět na dovolenou - tentokrát na Floridu. Kevin se sice se svojí rodinou opět pohádá a musí spát na půdě, ale tentokrát už odjede s ostatními na letiště. Když ale McCallisterovi utíkají, aby stihli své letadlo, Kev se ztratí a omylem nastoupí na linku směr New York. A jako naschvál tam narazí na dva zlodějíčky Harryho (Joe Pesci) a Marva (Daniel Stern), kteří se chystají vyloupit pokladnu Duncanovo hráčkářství s pěnězi pro nemocné děti.
 

Verdikt: Chris Columbus se řídil heslem: "Když to funguje, neopravuj to." Sám doma 2 se tak dokonale drží schématu jedničky. A dobře udělal. Ačkoliv nemůže Sám doma dvě svého předchůdce překonat, už jen kvůli téměř nulové inovaci, je to stále svělý vánoční film. Zachováno naštěstí bylo i herecké obsazení a výtěčný český dabing.

Štítky: , ,

0 komentářů