VÁNOČNÍ FILMY: Vánoční příběh 2 [A Christmas Story 2] (2012)

Filmové zápisky | 25.12.12 | 0 komentářů

Od natáčení prvního Vánočního příběhu uplynulo téměř celých třicet let, děj druhého dílu se ale odhrává jen o šest roků později. Pokračování tedy natáčel jiný režisér (Brian Levant) se zcela novým hereckým obsazením. Vyrovná se jedničce?
 
Vánoční příběh 2 (2012) - plakát
zdroj: illicoweb.videotron.com
Raplh Parker (Braeden Lemasters) žije stále se svými rodiči a malým bratrem Randym v městečku Hohman ve státě Indiana. Raplhík nám ale dospěl a brzy mu bude 16 let, což je věk, kdy v USA můžete získat řidičák. Takže náš hrdina už nechce vzduchovku, ale rovnou nové auto. Když si s kamarády prohlíží svůj vysněný 1938 Mercury convertible, povede se mu povolit ruční brzdu a při nehodě poškodit plátěnou střechu auta. Škoda je přes 80 dolarů, což ve 40. letech nebyly malé peníze. Raplhovy úspory na to nestačí a nerudný otec (Daniel Stern - lupič Marv ze Sám doma) taky odmítne pomoct. Raplh a jeho dva kamarádi si tak musí najít svou první práci.
 
 
Z úrovně filmu jsem měl obavy, protože Vánoční příběh 2 nebyl uveden v kinech a putoval rovnou na DVD. Vůbec nechápu proč. Dvojka je důstojné pokračování svého o téměř třicet let mladšího předchůdce. Ačkoliv je znát nižší ropočet, atmosféru Vánoc 40. let se opět povedlo navodit dokonale.
 
Verdikt: Pokud se vám zalíbilo prostředí a humor Vánočního příběhu z roku 1983, budete se dobře bavit i u druhého dílu. Vrátí se dokonce i slavná jednonohá lampa.  Autoři to jen trochu přehnali s happy endem, který je až příliš happy. A Brian Levant jako náctiletý Ralph malého Petera Billingsleye nepřekonal.
 
Poznámka: Film A Christmas Story 2 nemá oficiální český název, použil jsem zatím Vánoční příběh 2.

Štítky: , ,

0 komentářů