The Walking Dead (2010) - Živí mrtví

Filmové zápisky | 7.11.12 | 0 komentářů

Blogísek se sice jmenuje Filmové zápisky, ale začneme seriálem. Seriálem, který rozhodně patří k těm kvalitnějším, v žánru zombie hororů dokonce k těm nejlepším. Vlastně ani jiný seriál s tématikou zombie apokalypsy neznám. Za The Walking Dead stojí mimo jiné slavný režisér Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle). Takže o co v Živých mrtvých jde?

Živí mrtví - Rick s Glennem na procházce
zdroj: aboutzombies.net
Šerifův zástupce Rick Grimes (Andrew Lincoln) je při policejním zásahu postřelen, když se po několika dnech probudí v nemocnici a zjistí, že je tam poněkud mrtvo. Doktoři a sestry zmizeli, všude rozházené věci, krev, na dveřích místo "Patologie" nápis "Don't Open Dead Inside" (netovírejte - mrtví uvnitř). Rick vyběhne ven, ukradne zombie holce bicykl a vydá se patrát po své ženě Lori a synovi Carlovi. Prozradím ještě, že svou rodinu s dalšími přeživšími najde a společně budou putovat po postapokalyptických Spojených státech a hledat bezpečné místo.



Živí mrtví z produkce televize AMC aktuálně (listopad 2012) zahájili svou třetí řadu, kanál Prima COOL začal seriál vysílat na podzim 2012 ("pouhé" dva roky po premiéře v USA).

Verdikt: The Walking Dead rozhodně není žádné nízkorozpočtové šidítko - na výpravě, maskách ani hereckém obsazení se příliš nešetřilo, což je na každém dílu vidět. Zombie fandové sledují tento seriál povinně a bez odmlouvání.

PS: Kdyby Carl zůstal v domě, byl by seriál ještě o něco lepší.

Štítky: , ,

0 komentářů