Cabin in the Woods (2012) - Chata v horách (spíš ale v lesích)

Filmové zápisky | 9.11.12 | 0 komentářů

Smíšená čtveřice mladých Američanů si o prázdninách vyrazí na prázdniny na starou opuštěnou chatu kdesi hluboko lesích, kde asi chtějí dohnat učivo, které nestihli během akademického roku. Samozřejmě tam není signál a ten chlápek u benzínové pumpy taky vedl podivné řeči. Navíc ve sklepě chaty se nacházejí podivné zápisky. Tak moment, tohle už tady přece bylo! 

zdroj: examiner.com

Jestli se vám hned vybavil dnes už kultovní horor Sama Raimiho Evil Dead (Lesní duch) z roku 1981, není to náhoda. Ale přesto se nejdná o jeho remake. Začátek Cabin in the Woods je praktický stejný jako v Evil Dead - čtyři mladý lidé najdou ve sklepě staré chaty zápisky (resp. magnetofon) vyvolávající jakési zlo, které je začně vraždit. Jenže v Chatě v horách v tomto momentu nastává zlom.

Divák se najednou dívá do jakési režie, která na velké obrazovce sleduje veškeré dění v chatě a dokonce může ovlivňovat chování jejích obyvatelů (teplota vzduchu, chemikálie). Ale k čemu to? Tihle krvaví VyVolení se totiž se nikam nevysílají. Na překvapivé rozuzlení se už se podívejte sami, už tak jsem prozradil dost.


Verdikt: Od Cabin in the Woods jsem očekával průměrnou teenagerskou vyvražďovačku, ale přislo příjemné a vtipné překvapení, které se dá žánrově težko zařadit do nějaké škatulky (asi proto film nebyl v českých kinech). A příjemný bonus je snad nejvyšší koncetrace hororových příšer v jednom filmu (včetně zombíků). Fandové hororů sledují Chatu v horách povinně, ostatní to mají jen doporučené.

Štítky: ,

0 komentářů