Total Recall (2012) - raději zapomenout

Filmové zápisky | 10.11.12 | 0 komentářů

Pod více než dvaceti letech se vrací Total Recall v podobě remaku kultovního sci-fi s Arnoldem Schwarzeneggerem z roku 1990. Podobné předělávky filmů obvykle nedopadají nijak skvěle, recenze nového Total Recallu taky za moc nestály, takže jsem od Wisemanova filmu mnoho neočekával. A dobře jsem udělal.

Total Recall (2012) intro

V původním filmu, který se odehrává koncem tohoto století, si dělník Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) při návštěvě "cestovky" Total Recall implantující vzpomínky vzpomene, že je vlastně bojovník za svobodu Marsu. Od té doby po něm jde vláda,  ale nakonec se vše (celkem originálně) vyřeší.

Nový Total Recall začíná podobně, jen tu máme místo Schwarzeneggera Colina Farrela a cestovka se jmenuje Rekal. A Farrel z nějakého záhaného důvodu nebude osvobozovat rudou planetu, ale chránit Austrálii (označovnou jako Kolonie) před invazí. Po chemické válce jsou totiž na světě obyvatelná jen dvě území: Britská federace a Kolonie a federaci už dochází místo. Vojáky má dopravit obří výtah zvaný The Fall, který vede z Federace do Kolonie napříč Zemí. Vlastně to nebudou vojáci ale roboti. Jasně, posílat do bitvy koncem 21. století rudokabátníky by bylo až moc retro.



Verdkit: Proč proboha Wiseman opustil původní myšlenku osovbozování rudé planety a místo toho kolonizuje Austrálii pomocí atrakce z Disneylandu? To se chtěl odlišit za každou cenu nebo dnešní CGI nezvládne vykreslit Mars? Navíc se ani nekoná žádný velkolepý závěr. Naopak je konec nepřesvědčivý a překombinovaný. A tuna počítačových efektů ještě žádný film nezachránila.
Abych to zkrátil - jestli chcete vidět kvalitní sci-fi implantujte si starý Total Recall a nový vytěsněte.


Total Recall: Vítáme Vás
Jazyky budoucnosti? Čeština a ruština. :)

Štítky: , ,

0 komentářů