Adventure Time with Finn & Jake (2010) - ulítlý animák

Filmové zápisky | 11.11.12 | 0 komentářů

Pes Jake a člověk Finn bydlí spolu v domku kdesi v pohádkovo-fantasy světě a vetšinu času tráví tím, že zachraňují princeznu Žvejkačku (princess Bubblegum) z Cukrovinkového království (Candy Kingdom), upíří holku Marceline nebo třeba miniaturní sloní dámu Tree Trunks, která dělá do jablek. Tohle zní jako Večerníček pro děti ale jen na první pohled.

Adventure Time with Finn & Jake
zdroj: stuff.co.nz

Ne že by se na Adventure Time neměly dívat děti, ale u tohoto neobvyklého animáku se docela dobře pobaví i dospělý. Mnoho lidí si myslí, že autor seriálu Pendleton Ward musí pravidelně užívat LSD nebo alespoň marihuanu. No jak jinak vysvětlíte, že Finn s Jakem žijí v domě s živým "gameboyem" Beemo a pes Jake chodí s duhovým jednorožcem (Rainicorn), který mluví korejsky?

Seriál, který vysílá Cartoon Network, má zatím čtyři řady. Bohužel se u nás (mimo CN) nevysílá a nejsou k dispozici ani české titulky.
 

Verdikt: Adventure Time with Finn & Jake je originální, lehce ujetý animák, ve kterém nenajdete žádná klišé a schémata známá z jiných animovaných seriálů. Takže pokud chcete vidět něco opravu jiného, zvolte Finna s Jakem.

Štítky: ,

0 komentářů