Wrestler (2008) - jak končí zápasníci v Americe

Filmové zápisky | 17.12.12 | 0 komentářů

Do sledování Wrestlera se mi zpočátku moc nechtělo, nemám totiž americký wrestling moc v oblibě. Ale nakonec jsem se přemohl a dobře jsem udělal, Wrestler není žádný dokument nebo oslava tohoto sportu, ale smutný příběh jednoho profesionálního zápasníka na konci své kariéry.

Wrestler (2008) - plakát
zdroj: tvmagazine.com.br
Robin Ramzinski (Mickey Rourke) je bývalá hvězda amerického wrestlingu známá spíš pod přezdívkou The Ram. Od vrcholu jeho kariéry v osmdesátých letech už ale uplynulo dvacet let. Ram žije sám v pronajatém mobilním domku a živí se hlavně příležitostnými zápasy, které mají svou úrovní k daleko jeho létům na výsluní. Všechny peníze potom vráží do bolest tišících léků a své oblíbené striptérky Cassidy (Marisa Tomei). Tento Ramův způsob života skončí ve chvíli, kdy dostane po jednom ze zápasů infarkt.


Verdikt: Syrový příběh upadajícího amerického wrestlera bez zbytečných klišé si mě jednoduše získal. Mickey Rourke se i díky svému zhuntovanému tělu hodí pro hlavní roli dokonale. Neméně přesvědčivá je Marisa Tomei jako stárnoucí striptérka. A pro nás wrestlingové laiky je Wrestler docela zajímavá sonda do zákulisí toho sportu.

Štítky: ,

0 komentářů