How Booze Built America (2012) - Jak chlast postavil Ameriku

Filmové zápisky | 12.11.12 | 0 komentářů

Nedávno jsem objevil zajímavou dokumentární minisérii kanálu Discovery How Booze Built America, kterou uvádí Mike Rowe. Pradvěpodobně jej budete znát z pořadu Špinavé práce (Dirty jobs), kde se většinou hrabe v hromadě výkalů. Tady se ale Mike divá na historii USA z velmi neobvyklého úhlu.
 
How Booze Built America - Jak chlast postavil Ameriku
zdroj: gentlemint.com

Třídílný How Booze Built America mapuje humornou formou jakou roli měl alkohol na historické události ve Spojených státech - od otců zakladatelů, přes válku za nezávislost, prohibici, až po misi na měsíc. Tak třeba: víte proč první osadníci mohli vůbec v Americe přežít? Protože s sebou měli pivo. Jinak by museli pít vodu, která samozřejmě obsahovala spoustu nebezpečných bakterií. A proč kolonisté vysypali z britské obchodní lodě do moře  práve čaj a dali tak vzniknou slavnému bostonskému pití čaje? Protože nikdo nebyl takový blázen, aby lil do moře whisky nebo pivo.

Bohužel, pokud je mi známo, tento pořad se v ČR zatím nevysílal (psáno v listopadu 2012). Nejsou k dispozici ani české české titulky, takže musíte spoléhat jen na svou angličtinu.
 
 
Verdikt: Poměrně zajímavý pořad, který odhaluje, jak velký vliv měl a má na naši civilizaci alkohol. How Booze Built America rozhodně stojí  za shlédnutí. Tohle vám při hodinách dějepisu neřekli.

Štítky: ,

0 komentářů