Grave Encounters (2011) - bubáci v blázinci

Filmové zápisky | 13.11.12 | 0 komentářů

Kanadský horor Grave Encounters patří do hororového podžánru "found footage" - nalezená videokazeta nebo paměťová karta s nějakou děsivou událostí. S found footage horory se po kultovní Záhadě Blair Witch roztrhl pytel. Tentokrát se budeme sledovat "úplně echt opravdické" záběry party, která se vydá do starého opuštěného blázince.
 
Grave Encounters
zdroj: playwithdeath.com
Skupina mladých filmařů a filmařek má svůj televizní Grave Encounters, kde zkoumají různé záhady. V posledním (opravdu posledním) dílu se vydají do Collingwoodského ústavu pro duševně postižené, kde se mají údajně obejvovat duchové bývalých pacientů. Jen co partička rozestaví po budově kamery, začnou se objevovat bubáci. Navíc někdo zamknul dveře.
 

Verdikt: Ačkoliv jsou found footage horory na jedno brdo - parta mladých, otravných lidí, rozstřesená kamera s nočním viděním, laciné lekačky a ne moc veselý konec - mám je rád. Tento žánr se dá natočit poměrně levně, takže se do něj pouští kde kdo a podle toho to taky často vypadá. Ale horor Grave Encounters se docela povedl. Děsivá atmosféra starého blázince, ze kterého není úniku, a dobře dávkovaní duchové vytvářejí dobrý horor. Ačkoliv konec se Blair Witch nevyrovná, můžu Grave Encounters s klidným svědomím doporučit nejen fandům found footage žánru.

PS: V tomto roce (2012) se objevila druhá část Grave Encounters, určitě se k ní brzy vrátím.

Štítky: , ,

0 komentářů