Dredd (2012) - já jsem zákon

Filmové zápisky | 5.1.13 | 0 komentářů

Remake Dredd se na filmová plátna kin vrací poměrně brzy. Původní Soudce Dredd natočený podle komiksu měl premiéru v roce 1995. Pokročilé počítačové efekty a hlavně 3D obraz, který stále zažívá boom, zřejmě přiměly tvůrce filmu k natočení nové verze právě teď.

Dredd (2012) - plakát
zdroj: rodazlan.dubster.co.uk
V temné budoucnosti je půlka Ameriky zasažena radiací a lidé tak musejí žít obrovských betonových městech, kde kvete kriminalita. Klasická apokalyptická vize z 80. a 90. let. Strana zákona se se zločinci příliš nemaže, proto posílá své drsné ozbrojené soudce přímo na místa činů, kde padouchy zatýkají a také rovnou soudí. Na nějaké spravedlivé procesy prostě justice nemá čas. Jedním z nejlepších soudců je Dredd (Karl Urban). Soudce Dredd dostane jednoho dne přiděleného nováčka - mutantku Andersonovou (Olivia Thirlby), která umí číst myšlenky. A oba čeká pěkně těký den. V obřím residenčním komplexu Peach Trees budou bojovat s klanem Ma-Ma vyrábějícím drogu SLO-MO.
 

 
Film se svého předchůdce příběhově nedrží. Takže žadné zavření Dredda a jeho následný útěk se nekonají. Místo toho prostě soudce s parťačkou vystřílejí půl věžáku, kde se celý snímek odehrává. Trochu mě děsí, že soudce Dredd, který je v podstatě reprezentantem policejního státu, je vykreslen jako ten správný chlap. Takový Drsný Harry budoucnosti. To by se v devadesátých letech nestalo.

Dredd (2012) - kyselý citrón
zdroj: blastr.com
Verdikt: I přes jednoduchý příběh a vizuální orgie mám z filmu docela dobrý pocit.  Karl Urban se sice celou hodinu a půl tváří, jak kdyby sežral citrón, ale Stallonea nahradil docela obstojně. A nesmím zapomenout na charismatickou záporačku, šéfku klanu Ma-Ma, v podání výborné Leny Headey.
Pokud hledáte pořádnou akční 3D jízdu ale nic víc, je Dredd správná volba.

Štítky: , ,

0 komentářů